Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Voor iedereen die meer grip op het leven wenst

Wees welkom bij werkconferentie Inclusief Wonen

Op maandagmiddag 11 december is er een werkconferentie over inclusief wonen in Nijmegen. Het gaat dan over toegankelijke woningen, je thuis voelen in de buurt waar je woont en buurt waar je woont en hoe we tot inclusieve wijken komen. Ben jij meer dan gemiddeld geïnteresseerd in deze onderwerpen en wil je hier actief aan meewerken? Meld je dan aan. Deelname is gratis.

Aanleiding voor de conferentie is het actieprogramma ‘Iedereen doet mee!’ van de gemeente Nijmegen. Daarin is het VN-verdrag Handicap, dat gaat over de rechten van mensen met een beperking, uitgewerkt. Uitgangspunt is dat inwoners met beperking het leven kunnen leiden zoals zij dat willen. Dat geldt ook voor het wonen.

Expert Ed Bijman

Toegankelijkheidsexperts als architect Ed Bijman zijn aanwezig voor deskundige inleidingen.
Ed Bijman liep in 2010 door een ongeval een dwarslaesie op, waardoor hij is aangewezen op een rolstoel. Hij is zich daarna gaan richten op rolstoelarchitectuur: ontwerp-oplossingen voor mensen met een beperking die naast functioneel ook mooi zijn. Hij schetst plenair de nieuwste toegankelijkheidsnormen voor bouwen (NEN 9120) en de relatie daarvan met het Bouwbesluit.

Aan de slag

De deelnemers zijn ervaringsdeskundige inwoners, allerhande professionals en beleidsadviseurs van de gemeente. Na de plenaire inleidingen gaan zij aan de slag in deelsessies. Ze delen kennis, inspireren elkaar met mooie voorbeelden, verzamelen ideeën voor aanpakken, maken een keuze voor een aanpak en kijken wie aan de uitvoering mee wil werken. Als jij daar een bijdrage aan kunt leveren, weet je dan van harte welkom.

De conferentie duurt van 12.30 – 17.15 uur. Je kunt je aanmelden via https://inclusiefwonen.evenementen.nijmegen.nl/