Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Voor iedereen die meer grip op het leven wenst

Unieke deelname aan Vierdaagse met Alinker

Brigitte van der Laan, sporter met beperking, loopt bij wijze van proef mee tijdens de Nijmeegse Vierdaagse met behulp van een Alinker, een loopfiets. Met deze loopfiets kunnen mensen met een balansstoornis samen wandelen met hun familie en vrienden. Ze maken hetzelfde tempo en hebben dezelfde ooghoogte. De doelgroep is zeer breed, o.a.: Parkinson, MS, RA, SCI, artritis, spierdystrofie, diabetes en neuropathie. Hij is geschikt voor recreatief en sportief gebruik.

Tijdens de Vierdaagse zal op drie plaatsen een demonstratie worden gegeven. Iedereen met of zonder beperking kan komen kijken en proberen en zich verder laten informeren. Er zijn Alinkers in drie maten. Als de proef slaagt en ook onderzoek later dit jaar positief is, dan mag volgend jaar een nieuwe categorie deelnemers van start. Om haar aan te moedigen zal zij in elke etappegemeente tijdens de doortocht succes worden gewenst door een wethouder of de burgemeester. Dat gebeurt in Elst, Wijchen, Groesbeek en Cuijk. Op de finish zal marsleider Henny Sackers haar persoonlijk feliciteren op de Via Gladiola.

Dit zijn de locaties en tijden van de demonstraties:

18 juli Elst, rond kunstwerk ‘de Uiltjes’, splitsing Lange Dreef en Valburgseweg, 08.00 – 11.00 uur 

19 juli Campuslaan Wijchen, parkeerplaats hockeyvelden MHC Wijchen, 08.00 – 11.00 uur

20 juli Groesbeek, fietspad achter het gemeentehuis, 08.00 – 11.00 uur

Wat vindt u?

Belangrijk voor de proef is ook wat de reacties zijn van de andere deelnemers en van het publiek. Laat horen wat u vindt van deze proef. Dat kan door middel van een emailbericht aan het Zelfregiecentrum Nijmegen: info@zrcn.nl. Geef bij uw reactie aan wat u bent: deelnemer zonder beperking, (toekomstig) deelnemer met beperking, toeschouwer of fan van de Vierdaagse.