Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Voor iedereen die meer grip op het leven wenst

Toegankelijkheidspluim voor boekwinkel Dekker van de Vegt

Marcel Gidding van het Zelfregiecentrum Nijmegen heeft op 6 oktober de Toegankelijkheidspluim uitgereikt aan boekwinkel Dekker van de Vegt aan de Marikenstraat 29 in Nijmegen. De prijs is in het leven geroepen om organisaties in het zonnetje te zetten voor hun inzet voor toegankelijkheid van mensen met een beperking. 

De jury heeft de prijs aan Dekker van de Vegt toegekend vanwege de sfeervolle, uitnodigende entree. De ruime winkelindeling, horeca en het aangepaste toilet maken dat mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk inkopen kunnen doen en van een drankje en hapje kunnen genieten. Het personeel van deze boekhandel is deskundig, vriendelijk en altijd bereid om te helpen als daarom gevraagd wordt.

De winkel zou nog beter toegankelijk zijn als de balies verlaagd worden. De jaarlijkse prijs wordt uitgereikt in het kader van de Week van de Toegankelijkheid. In deze week wordt in het hele land aandacht gevraagd voor toegankelijkheid voor mensen met een beperking.  Dit jaar zijn de activiteiten in Nijmegen in het kader van deze week vooral gericht op bewustwording van ambtenaren en het college van Burgemeester en Wethouders wat er nodig is voor hun burgers met een beperking.