Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Voor iedereen die meer grip op het leven wenst

Presentatie over het belang van toegankelijkheid

Op 9 november hield Bart de Bruin, medewerker toegankelijkheid van het Zelfregiecentrum, een presentatie over het belang van toegankelijkheid voor mensen met een beperking in Blixem. Fysieke en sociale toegankelijkheid en toegankelijke informatie zijn basisvoorwaarden om mensen met een beperking mee te laten doen in de maatschappij, zo gaf hij aan.

Hij verplaatst zich in een elektrische rolstoel en gaf een mooi voorbeeld uit zijn eigen leven. Ondanks dat een aantal mensen hem dat hadden afgeraden, omdat ze het te risicovol vonden om te duiken in Egypte, heeft hij dat toch gedaan. De mensen daar waren heel behulpzaam en hebben o.a. een tillift op een boot geplaatst. Zo kon Bart zijn droom toch waar maken. Daarna hield Marijke Welten een inspirerend betoog over het belang van inclusief onderwijs.

April Ranshuijsen, kandidaat voor de Tweede Kamer bij de komende verkiezingen, sloot deze interessante bijeenkomst af met haar verhaal hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking actief zijn in de politiek.