Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Voor iedereen die meer grip op het leven wenst

Komt er een Jan Troost-brug?

Er wordt al heel lang gesproken over een voetgangersbrug over de monding van de Waalhaven in Nijmegen. Cees de Beer van de Stadspartij had er al een naam voor bedacht: de Jan Troost brug. Gaat die inclusieve brug er komen? Jos Kersten sprak hierover in bij de gemeenteraad namens Zelfregiecentrum Nijmegen.

“Alle seinen staan wat ons betreft op groen. Er ligt een prachtig ontwerp, innovatief en op maat gemaakt voor deze situatie. ‘Ja’ zeggen tegen een toegankelijke brug past bij een inclusieve samenleving. Die mensen insluit en niet buitensluit. En er is geld gereserveerd in de begroting. Laten we er een klap op geven, in de geest van Jan Troost.”

Dit standpunt wordt gedeeld door Groen Links en Stadspartij Nijmegen. De overige fracties vinden het te duur. Een inclusieve brug kost 1,1 miljoen extra. Echter, geen brug bouwen kost de gemeente ook zes ton (vanwege afspraken met de ontwikkelaar en de provincie). Dus de afweging is: gooi je zes ton in de Waal of leg je vijf ton bij voor een inclusieve brug, die een heel mooi visitekaartje voor Nijmegen als inclusieve stad zou zijn?

De uiteindelijke afweging is natuurlijk aan de gemeenteraad. Maar wat vind jij daarvan? Jouw reactie is welkom via j.kersten@zrcn.nl