Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Voor iedereen die meer grip op het leven wenst

In Memoriam: Jan Boers

Afgelopen week bereikte ons het droevige nieuws dat Jan Boers geheel onverwacht is overleden. Een enorme schok voor zijn echtgenote Ria, maar ook voor zijn collega’s bij het Zelfregiecentrum.

Wij zijn in gedachten bij Ria en iedereen voor wie Jan een speciale plek in het hart innam. En dat zijn er veel, want iedereen bij het ZRCN kende Jan. Altijd goede zin en bereid om voor de goede zaak op te komen. Hij mocht allang met welverdiend pensioen, maar vond het moeilijk om afscheid te nemen van zijn collega’s. En vooral van Onderling Sterk, waar Jan een van de grote kartrekkers was. Het was zijn grote passie om zich in te zetten voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

In die rol was Jan niet onbekend bij de lokale politiek; toen hij 65 jaar werd, in 2017, nodigde hij wethouder Bert Frings uit op zijn verjaardag. Die kwam ook. De wethouder had zelfs een foto van hen beiden op zijn werkkamer in het stadhuis hangen. Eerder was Jan al actief bij Onderling Sterk in Zutphen. Uit liefde voor Ria verhuisde Jan in 2008 naar Nijmegen.

Maar Onderling Sterk was niet het enige waar Jan zich met hart en ziel voor inzette. Ook bij de wandelgroep Kiek ons Gaon, Gezonde Leefstijl, het project Zelfregie in de liefde èn als kok van de soep op donderdag was Jan een vertrouwd gezicht. Toen hij 70 werd, vond Jan dat het nu toch echt tijd werd om het vrijwilligerswerk neer te leggen. Hij nam opnieuw afscheid, maar het Zelfregiecentrum bleef lokken. Hij ging weer aan de slag in de keuken. Onlangs, in juli 2023, nam hij voor de derde keer afscheid.

Nu is het afscheid definitief, maar niet zoals we zouden willen. Wij verliezen met Jan een zeer gewaardeerde en geliefde collega. Jan, het ga je goed!