Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Voor iedereen die meer grip op het leven wenst

Groen licht voor toegankelijke brug over Waalhaven

Na jarenlange discussie in de gemeenteraad komt er nu een toegankelijke brug naast restaurant Bankoh over de Waalhaven. Bij de brug komt een traplift. Op 31 januari werd de knoop doorgehakt.

Omdat er in 2021 een ontwerp was dat ontoegankelijk was, moest er van de raad een nieuw, inclusief ontwerp komen. De besluitvorming was op het laatst toe spannend.  GroenLinks en Stadspartij waren voor de inclusieve brug, maar andere partijen hikten aan tegen de extra kosten. Ook D66 had moeite met de extra kosten van 1.1 miljoen om de brug inclusief te maken, maar stemde uiteindelijk toch voor. Ze waren bang dat er anders helemaal geen brug zou komen.

Omdat het voorstel van de oppositie voor geen brug te weinig steun kreeg, zeiden VVD, CDA en Partij voor de Dieren uiteindelijk ja voor de inclusieve brug. Ze wilden namelijk niet dat er een ontoegankelijke brug zou komen. Jan Troost en  ZRCN hebben lang gelobbyd om de brug toegankelijk voor iedereen te maken. Cees de Beer van de Stadspartij opperde de brug als eerbetoon te vernoemen naar Jan Troost.

De besluitvorming over de naam van de brug volgt in een later stadium.