Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Voor iedereen die meer grip op het leven wenst

Gastdocent onderwijsproject

Wij zijn op zoek naar een gastdocent onderwijsproject (flexibele uren)

Samen met anderen geef je gastlessen in het onderwijs (van basisonderwijs tot universiteit) over jouw leven met een fysieke beperking of psychische kwetsbaarheid of je ervaring (als partner of familielid) hiermee. Je leert hoe je jezelf goed kunt presenteren en hoe je je eigen verhaal goed vertelt. Zelfregie is een centraal thema in de gastlessen.

Functie-eisen:

Je hebt zelf of van heel dichtbij ervaring met een beperking zoals een chronische ziekte, handicap of psychische kwetsbaarheid. Het spreekt je aan om interactieve gastlessen te geven, vaak met ervaringsopdrachten, over hoe het is om te leven met een beperking. Je kunt goed samenwerken in teamverband, beschikt over humor, gespreks- en luistervaardigheid, en je komt afspraken na.

Je komt in een gezellige groep van gastdocenten die prettig samenwerken en graag met en van elkaar leren.

Je leert hoe je met verschillende doelgroepen omgaat en jezelf goed kunt presenteren. Je leert hoe je jouw ervaringen met inclusie en andere thema’s op een positieve manier kunt inzetten in een gastles. Je leert aan anderen hoe zij met mensen met een beperking om kunnen gaan, in hun omgeving, stage en werk.

Wij vragen een goede beheersing van het Nederlands. Wij bieden extra begeleiding.

Contactpersoon: c.spoelstra@zrcn.nl