Een initiatief dat naar meer smaakt

Het Zelfregiecentrum Nijmegen is een van de eerste afnemers van overgebleven voedsel. Gwendolyn van de Voedselhub Nijmegen overhandigde de groente in kratjes: pompoenen, knolselderij, prei, wortelen, spruitblad, aardappelen en zuurdesembrood. Goed voedsel dat overgedragen wordt aan sociale restaurants in de omgeving.
De Voedselhub zetelt met grote koelkasten in het Huis van Compassie. Het is een initiatief dat het Zelfregiecentrum van harte ondersteunt, en ging dan ook actief met het voedsel aan de slag. De koks Viana en Helma reageerden direct enthousiast. “Leuk om te koken met wat iets wat er aangeboden wordt, maar wat je van tevoren niet weet,” vertelde Viana. Zij gebruikte het voedzame spruitblad in haar champignonsoep (Je weet wel, die van de spruitjes).
Helma (foto) besloot om de pompoenen en wortelen vandaag te gebruiken voor haar pompoensoep. Er werd goed gegeten van de zeer smaakvolle soepen! Een initiatief dat absoluut naar meer smaakt!