Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Voor iedereen die meer grip op het leven wenst

Onze vaste activiteiten

Zelfregiecentrum Nijmegen

Onze vaste activiteiten

788 788 keer bekeken.

Elke week bruist het van de terugkerende activiteiten bij het Zelfregiecentrum Nijmegen! Van maandag tot donderdag ben je van harte welkom voor een goed gesprek en een heerlijke kop soep bij de inloop, vrijdag ben je lekker bezig met creativiteit, drama of muziek. Woensdag ‘wervelt’ het met bezigheden als spelletjes, creativiteit of ‘gewoon’ veel gezelligheid. Donderdag staat in het teken van open meditatie en de leefstijlgroep. Elke woensdag en donderdag wordt er heerlijk gekookt. Dit is slechts een greep uit wat er elke week plaatsvindt. Benieuwd naar alle activiteiten? Lees hieronder verder!

Open inloop

De inloop is een fijne manier om andere mensen te ontmoeten en kennis te maken met het Zelfregiecentrum. Loop gewoon binnen voor een kop koffie, een verse krant en een gezellig praatje. Geniet van de sfeer van een woonkeuken. Een gastheer of gastvrouw heet je van harte welkom.

De inloop ‘live’ vindt plaats van maandag tot en met donderdag van 9.30 tot 12.00 uur. Regelmatig kun je tijdens de inloopuren meedoen aan een activiteit, zoals cupcakes maken, mandala’s kleuren of een spelletje doen.

Gastheer Jason:
‘Mensen hebben veel interessants te vertellen. We inspireren elkaar en luisteren echt naar elkaar. In andere situaties heb je soms te maken met vooroordelen. Ikzelf ervaar dat ook. Het is fijn dat we elkaar hier écht zien.’ Een ander belangrijk aspect is humor: ‘We lachen veel samen’. Hij vult aan: ‘Ik dacht altijd al dat ik goed met mensen om kon gaan en hier blijkt dat dat klopt. Ook heb ik hier mijn passie ontdekt, toneelspelen! Zo’n ontdekking gun ik anderen ook.’

Nieuw: Het ZRC-eetcafé

Elke maandag vanaf 15.30 uur met om 17.00 uur een maaltijd. Kook je mee? Eet je mee? Of allebei? Viana opent de deuren van het ZRC-eetcafé. Zij serveert samen met een keukenteam een 3- gangen menu voor 5 euro per persoon.
Het is ook mogelijk om de hoofdmaaltijd af te halen, dit kost 3,50 euro. Het ZRC-eetcafé zoekt nog enthousiastelingen voor het keukenteam! Wil je helpen met koken, tafeldekken, afruimen, opruimen? Aanmelding via secretariaat@zrcn.nl

Natuurcoaching

Natuurcoaching is een krachtige vorm van individuele coaching, waarbij je afwisselend wandelt en stilstaat en met behulp van symbolen uit de natuur makkelijk tot de kern van je vraag komt. In dit kortdurende traject werken we toe naar concrete acties om verandering te bewerkstelligen. We starten met een mindfulness oefening en wandelen een kleine afstand door het bos, een park of de uiterwaarden.

Wat houdt het traject in?
Het individuele traject bestaat uit 5 bijeenkomsten van wekelijks 1,5 uur in de natuur in de omgeving van Nijmegen, op een samen te overeenkomen plek. De eerste bijeenkomst buiten is tevens de intake. Het gaat in principe ook door bij wat regen en kou, kleed je daar goed op. Alleen bij extremere weersomstandigheden gaat het niet door.

Iets voor jou?
Heb je een vraag over iets waarbij je vastloopt in je leven en wil je dit eens op een andere manier onderzoeken? Houd je van buiten zijn? Welkom om te ontdekken wat natuurcoaching je kan bieden! Susan neemt contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Drama voor twee

Lijkt het je leuk om samen op ontdekkingstocht te gaan door theaterspel?

Op maandag ontvangt Berry jou tussen 9.30 en 12.00 uur bij de inloop: ‘Samen ontdekken wat je graag doet, wat je dromen zijn of waar je jezelf wilt verbeteren. Waar word jij blij van? Wat irriteert jou? We gaan met elkaar in gesprek en spelen situaties na.’

Berry ervaart drama als vrijheid om je uit te drukken: ‘Door praten of te schreeuwen. Of juist door stil te bewegen, al dan niet met muziek. Drama laat je zaken op een andere manier bekijken, vaak met humor. Het kan je helpen de regie te nemen over jouw manier van jezelf uitdrukken. Misschien zet het je (even) op een ander spoor. En wie weet ontdek je dat het Zelfregiecentrum meer voor jou kan betekenen!’

Meld je aan of kom langs. Als het kan gaan jullie meteen aan de slag. Anders maakt Berry met jou een afspraak.

Mindfulness coaching

Heb je een vraag of loop je in iets vast waarbij mindfulness zou kunnen helpen? Of heb je ondersteuning nodig bij het toepassen van mindfulness in je dagelijks leven? Op maandagochtend en -middag of dinsdagochtend en -middag kun je terecht bij een mindfulness coach. De kosten bedragen € 2,50 per sessie. Geef bij opgave de dag en voorkeurstijd aan. Dan neemt Susan contact met je op.

Wervelende woensdag

Op woensdag liggen om 14.00 uur spelletjes en creatieve materialen klaar. We kletsen bij en drinken wat. Je mag meedoen met de activiteiten, maar het hoeft niet. Je kunt ook de krant lezen of gewoon kijken en luisteren.

Voor de broodnodige beweging doen we ook lichte gymoefeningen. Soms kijken we dia’s of doen we spontaan waar we zin in hebben. Jouw ideeën zijn van harte welkom.

Kookgroep

Wekelijks treffen 8 deelnemers elkaar op woensdag van 16.00 tot 20.00 uur in de keuken. Ze bedenken de maaltijd en halen boodschappen. Bij het koken worden ze geholpen door vrijwilligers. Na het opruimen nog koffie. De kosten voor een maaltijd bedragen 4 euro.

Open meditatie

Elke donderdag is er van 10.00 tot 11.30 uur de Open Meditatie. We starten met luisteren naar de klankschaal en keren naar binnen. Aankomen bij jezelf. Dan komen we met aandacht in beweging; eenvoudige oefeningen om het lichaam los te maken. Adem en beweging één laten worden.

Vervolgens is er een begeleide meditatie en we sluiten af met een stilte meditatie. Iedereen met enige meditatie ervaring is welkom. Het is een Open groep, je hoeft je niet aan of af te melden. Kom je voor het eerst, meld je dan wel aan.

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Leefstijlgroep

Elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur een gesprek over leefstijl, over gezond leven. We bespreken hoe je denkt over gezond leven, beweegt en eet. Eens in de maand maken we met elkaar een vegetarische maaltijd. De training ‘die ken ik’ staat ook op het programma.

Eet mee op het ZRC

Elkaar op donderdag ontmoeten bij een eetactiviteit. Koks koken een maaltijd en soms help je mee. Soms is er na het eten een activiteit.

De eerste donderdag van de maand wordt er vegetarisch gekookt, de tweede donderdag van de maand wordt er een wereldgerecht gemaakt. De derde donderdag van de maand is vegetarisch en de laatste donderdag van de maand is het Pannenkoekencafé. Bij vijf donderdagen in de maand wordt de vierde donderdag ook vegetarisch gegeten.

Iedereen is tekenkunstenaar of schilder

Elke donderdag ga je van 14.00 tot 16.00 via mijn cursus zien dat jij ook kunt tekenen en schilderen. Het is heel belangrijk dat je plezier hebt in het doen. Ik laat je in eerste instantie twee dingen doen: een fantasieportret maken en een fantasielandschap. Verder leg ik uit wat het verschil is tussen abstractie en realisme.

Iedereen kan tekenen en schilderen. Ook jij! Laat je fantasie de loop!

John laat je ervaren dat jij ook kunt tekenen en schilderen. Hij vertelt je graag over technieken en stromingen. Bij hem kun je terecht voor de kleine kneepjes van het vak. John: ‘Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt. Het maakt je vrij en stimuleert je fantasie. Voor mij betekent tekenen dat ik mijzelf kan laten zien’.

Kosten: geen

Bruisende vrijdag

Op vrijdagen bruist het van 10.00 tot 14.00 uur op het ZRC! Er wordt geklodderd, geknipt, geplakt, gekookt, gekletst, geacteerd, gemusiceerd en gelachen. Een heerlijk begin van je weekend!

10.00 – 11.00 uur: Creatief Atelier
10.00 – 12.00 uur: Drama-les
13.00 – 14.00 uur: Muziek maken

Misschien wil je alles, of juist niks en alleen genieten van de bedrijvigheid met een krantje en een kopje koffie. Alles kan, alles mag, wees welkom!

Aanmelden mag via secretariaat@zrcn.nl

Zing mee op het ZRC

Want iedereen kan zingen! Op vrijdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur komen alle genres voorbij. Stagiaires Jerom en Isa begeleiden deze middag met gitaar en piano. Het is ontzettend gezellig om samen te zingen! Wat ook leuk is: we werken toe naar mini-concert, zodat jullie alle liederen kunnen laten horen tijdens een optreden.

Wil je meedoen? Leuk! Wil je jouw muzikale kant meer aandacht geven? Je kan je ook opgeven voor 1 op 1 muziekles. Gitaar en piano, maar ook zang.

Grip op je geld (op afspraak)

Baart het je zorgen dat het leven steeds duurder wordt? Wil je weten of je in aanmerking komt voor financiële steun?

Maak een afspraak met Han. Als oud-medewerker van de Belastingdienst weet hij de weg! Han kan jou wegwijs maken in landelijke en lokale regelingen. Hij kan ook goed luisteren! Dat alleen al kan geruststellend zijn. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Om je aan te melden voor deze activiteit email je gegevens naar secretariaat@zrcn.nl

Registreer via webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en Tijd

-
 

Evenement types

 

Plaats

Delen