Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Voor iedereen die meer grip op het leven wenst

Afscheid van een onvergetelijke collega

Afgelopen zaterdag waren we getuige van een bijzondere uitvaartbijeenkomst van een al evenzo bijzondere collega. Jan Troost, die met zijn moed en doorzettingsvermogen steeds het verschil wist te maken in de strijd voor de toegankelijkheid, is ziek en wordt niet meer beter. Daarom vond geheel in zijn eigen stijl een bijeenkomst plaats in De Lindenberg waar vooral optimistisch en vol humor werd geproost op zijn en het algemene leven. Het was zijn diepe wens om met alle aanwezigen afscheid te nemen, een uitvaart maar dan wel zodat hij er zelf bij kan zijn.

Namens het Zelfregiecentrum, waar Jans noeste arbeid essentieel is, werd door Caroline Spoelstra de Toegankelijkheidsprijs uitgereikt. Normaal gesproken wordt deze prijs uitgereikt aan een bedrijf of organisatie, maar deze keer werd met plezier een uitzondering gemaakt. Dat Jans activisme zijn sporen heeft nagelaten in hoe we tegenwoordig kijken naar toegankelijkheid rechtvaardigt ook volkomen dat hij uit handen van burgemeester Bruls de Zilveren Waalbrugspeld kreeg!

Jan heeft volgens de doctoren niet lang meer te leven, maar voortleven zal hij in de wijze waarop we anders zijn gaan kijken naar de norm van toegankelijkheid. Het Zelfregiecentrum wenst Jan en zijn naasten veel sterkte om de komende tijd tegemoet te treden, en weet dat we je nooit zullen vergeten. We bedanken je en zijn er zeker van dat dat sentiment door nog veel meer mensen zal worden gedeeld!