Wie zijn wij?

 

 

 

 

Zelfregiecentrum Nijmegen is een initiatief van drie Nijmeegse belangenorganisaties die per 1 januari 2018 gefuseerd zijn:

Zelfregiecentrum Nijmegen werkt nauw samen met:

  • De Kentering: voor mensen met een psychische beperking
  • BWN: voor alle mensen met een beperking

Voor wie zijn we er?
‘Wij richten ons op iedereen die meer grip wil krijgen op zijn of haar leven. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een ziekte, een langdurige behandeling, veel tegenslagen, eenzaamheid of steeds terugkerende moeilijke situaties. Redenen kunnen ook zijn gebrek aan energie of assertiviteit, moeite met het nemen van initiatieven of wanneer je het gevoel hebt niet serieus te worden genomen'.

Voel je je aangesproken door bovenstaande omschrijving? Wie weet kan het Zelfregiecentrum dan wat voor jou betekenen. Neem gerust contact met ons op. We zijn telefonisch bereikbaar op 024 - 75 111 20. Of stuur een e-mail naar info@zrcn.nl

Participatieraad
Via de Participatieraad kunnen alle deelnemers en vrijwilligers van het Zelfregiecentrum Nijmegen invloed uitoefenen. Iedereen moet mee kunnen doen op het Zelfregiecentrum Nijmegen. Daarom is het belangrijk dat activiteiten goed geregeld zijn.

Advies geven
De Participatieraad denkt mee over het beleid van de organisatie. Hierbij kun je denken aan het vrijwilligersbeleid, het aanbod van activiteiten, klachtenbeleid. 
De gesprekspartner van de participatieraad is de directeur. Hij zit regelmatig bij onze vergadering. Hij praat met de raad over de adviezen. In de meest ideale situatie volgt een directeur adviezen op. Hij kan natuurlijk ook redenen hebben om adviezen naast zich neer te leggen.

Wij luisteren naar jou!
Iedereen moet mee kunnen doen en zich goed voelen op het Zelfregiecentrum Nijmegen. De Participatieraad denkt mee over wat daarvoor belangrijk is. Hiervoor luistert zij goed naar wat deelnemers en vrijwilligers belangrijk vinden.

Wat vind jij belangrijk? We horen het graag van je!
Is er een probleem of kom je er samen niet uit?
De Participatieraad denkt graag mee over een verbetering of oplossing.

Contact
Wil je meer weten of heb je kritiek of tips? Neem gerust contact op met de Participatieraad. E-mail: p-raad@zrcn.nl  of bel Laurian Alferink: 06 – 13603689. Laurian is ondersteuner van de Participatieraad. Je kunt ook contact opnemen met de voorzitter Ton van Hout: 06 – 39302380.

Wet op de persoongegevens
Het Zelfregiecentrum zal, conform de op 25 mei van kracht geworden Wet op de persoonsgegevens (ook wel AVG), uw gegevens vertrouwelijk behandelen. We spelen uw gegevens niet door aan derden, en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor onze deelnemersadministratie.

Het Zelfregiecentrum gebruikt uw gegevens niet voor marketingdoeleinden. We zijn verplicht uw gegevens geheim te houden; we zorgen voor een passende beveiliging van de persoonsgegevens.

Voor vragen over deze maatregelen of de AVG in het bijzonder, staan wij natuurlijk voor u klaar!

-A A +A