Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Voor iedereen die meer grip op het leven wenst

Schrijf jij mee aan ‘werkboekjes voor lastige momenten’?

Heb jij weer meer grip gekregen op je leven? En heb je affiniteit met schrijven?

Dan vind je het misschien leuk om mee te werken aan een serie ‘Werkboekjes voor lastige momenten’. Wiesje Schoenmaker heeft twee werkboekjes geschreven. Eentje over opstaan terwijl je er geen zin in hebt, de ander over je doel vinden. Maar er zijn meer onderwerpen waarover geschreven kan worden, zoals een kwetsbaarheid, beperking, moeite, frustratie of angst voor iets. Het zou mooi zijn als hier ook boekjes voor komen, geschreven door ervaringsdeskundigen, van en voor lotgenoten. Voel jij je geroepen?

Het idee is om in een schrijfgroep werkboekjes te schrijven. Je schrijft over je eigen onderwerp. Aan de hand van jouw weg eruit geef je (invul)oefeningen die de lezer aan het denken zetten. Geen theoretisch verhaal, maar een praktische benadering met helpende gedachten, tips en opdrachten waarmee iemand zelf zijn of haar antwoorden kan vinden. Als collega lees en bespreek je elkaars werk. Je doet dit onder leiding en toezicht van Wiesje.

Heb jij een lastig thema in je leven overwonnen of geaccepteerd, en zou je daar best een werkboekje over kunnen en willen schrijven? Of wil je meer weten over dit schrijfproject? Meld je dan bij Birgit op b.vd.putten@zrcn.nl. Zij stuurt je dan meer informatie over dit schrijfproject.