Geldautomaten krijgen dezelfde voorkeuzebedragen

De Nederlandse banken gaan op al hun geldautomaten dezelfde vier voorkeuzebedragen tonen. Deze vaste voorkeursbedragen worden straks op alle geldautomaten aan de linkerkant van het beeldscherm getoond. Van boven naar beneden kun je dan kiezen uit 20 euro, 50 euro, 70 euro en 100 euro. Aan de rechterkant van het beeldscherm kun je via de keuze “ANDER BEDRAG” andere bedragen opnemen. Alle geldautomaten van ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS en RegioBank worden aangepast. De enige uitzondering is een bepaald type geldautomaat van ING dat binnen staat en alleen door klanten van ING gebruikt kan worden.

Eerste kwartaal 2018 afgerond
De aanpassing van de geldautomaten gebeurt geleidelijk en is eind 2017 in gang gezet. In de loop van het eerste kwartaal van 2018 zijn alle geldautomaten van banken aangepast. Meer informatie vindt u op de website van de Betaalvereniging.

Op weg naar een standaard model geldautomaat in 2020
De aanpassing die nu gedaan wordt, is een mooie eerste stap in een groot project van de drie banken ABN AMRO, ING en Rabobank. In 2017 kondigden deze drie banken aan dat ze werken aan een standaard model geldautomaat. 

Dit is een langgekoesterde wens van de Oogvereniging. Want dat betekent namelijk dat elke geldautomaat er hetzelfde uitziet en op precies dezelfde manier werkt. Bij de banken pleiten we ervoor om dan meteen ook de leesbaarheid te vergroten en spraakuitvoer toe te voegen.

-A A +A