Gastlessen in het voortgezet onderwijs

Sociale integratie
Het Onderwijsproject van Het Zelfregiecentrum geeft gastlessen over leven met een beperking. Ervaringsdeskundige gastdocenten vertellen hun verhaal en gaan in gesprek met leerlingen. Zij hebben een lichamelijke handicap, psychische beperking of chronische ziekte. Met onze gastlessen streven we ernaar om sociale integratie te bevorderen. We leren leerlingen meer over het leven met een handicap, nemen onbekendheid weg en stellen eventuele vooroordelen ter discussie. Zo werken we aan een betere beeldvorming. 

Kennismaken en ervaren
Een gastles bestaat uit een kringgesprek. Dit kan uitgebreid worden met een discussie, stellingen en ervaringsopdrachten. Leerlingen kunnen zo ervaren wat het betekent om een rolstoel of taststok te gebruiken of om te gaan met veel prikkels.

Maatwerk
De inhoud van de gastles kan naar eigen keus worden ingevuld, aan de hand van een overzicht van onze werkvormen. Dit lichten we graag toe in een gesprek. We werken ook graag met u samen tijdens projectweken of thema’s waar ‘leven met een handicap’ goed bij aansluit. Ook kunnen wij aangepaste sportlessen verzorgen.

Contact
Bent u geïnteresseerd in onze gastlessen? Dan kunt u contact opnemen met de projectleiders van het Onderwijsproject van het Zelfregiecentrum Bianca van Raaij en Annemieke van Noortwijk, via telefoonnummer (024) 7511120 of mailen naar b.v.raaij@zrcn.nl of a.v.noortwijk@zrcn.nl.

We vragen een onkostenvergoeding van € 60,- per gastles. Wij verzorgen de gastlessen in de regio Nijmegen.

-A A +A