Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Meer grip op je leven!

Het ZRCN en de aangescherpte coronamaatregelen

De besmettingen met het coronavirus lopen op. Daarom heeft de Rijksoverheid een aantal maatregelen ingevoerd of aangescherpt. Ook voor het Zelfregiecentrum Nijmegen heeft dit gevolgen, we leggen dat graag even uit.

Vanaf maandag 8 november geldt in het gebouw van het Zelfregiecentrum:

Mondkapjesplicht
Het dragen van een mondkapje in de gangen en bij het verplaatsen in het gebouw is verplicht. Zit je op een plek dan kun je je mondkapje weer afdoen.

1,5 meter
Het is weer heel belangrijk om goed afstand te houden, en wel 1,5 meter. Dit betekent dat we minder mensen in onze ruimten toe kunnen laten. Daarom moet er altijd eerst overlegd worden met de receptie om te kijken hoeveel mensen in de ruimte mogen.

Past een activiteit niet als geheel in een van onze ruimtes, dan wordt gekeken of het misschien ‘hybride’ kan. Dat betekent dat een deel van de mensen vanuit huis meedoet (online), en een deel van de mensen live aanwezig is in ons gebouw.

Entree
Bij de ingang reinigt iedereen nog steeds de handen. Dit is heel belangrijk, dus vergeet dit niet. In het gebouw wordt goed geventileerd, zodat er voldoende frisse lucht is. De receptie zal vanaf 8 november weer alle aanwezigen turven. Meld je dus altijd bij de receptie. En meld je ook weer af als je vertrekt.

Kantine
In de kantine kunnen we met een beperkt aantal mensen zitten, met voldoende afstand. Er wordt tussen de middag regelmatig lekkere soep gekookt. Ook het Pannenkoekcafé gaat door op de vaste dag. Zo zijn er nog een beperkt aantal eet-activiteiten.

We gebruiken géén QR-code en vragen niet naar vaccinaties of testbewijzen. Wel vragen we om voldoende afstand te houden! Wordt het te druk in de kantine, dan zal iemand van de receptie of vanuit de keuken vragen of mensen weer ruimte kunnen maken. Soep kan ook gehaald worden en meegenomen naar een van de werkplekken.

Thuiswerken
Voor mensen die een deel van hun werk op afstand kunnen doen, geldt dat aangemoedigd wordt om ongeveer de helft van de uren thuis te maken.

Mogelijk worden binnenkort deze maatregelen nog aangepast. Hierover berichten wij dan zo spoedig mogelijk!

Blijf gezond, en tot ziens op het Zelfregiecentrum!