Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Voor iedereen die meer grip op het leven wenst

Focusgroep Psychische gezondheid op het werk: wat werkt zoekt mensen

Mentale gezondheid rustgevend plaatje met paardebloem zaadjes

Project ‘De mentaal gezonde zaak’ zoekt werknemers die door psychische klachten moeite hebben met werken of vastlopen.

Heb jij last van psychische klachten zoals angst, burn-out of depressie en heb je daardoor moeite met het uitvoeren van je werk? Zou je met ons in gesprek willen gaan over wat je leidinggevende zou kunnen doen om te voorkomen dat je uitvalt?

Je kunt meedoen wanneer je werkt (betaald of vrijwillig) ondanks klachten, en dus niet volledig ziekgemeld bent. Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig en je kunt op ieder moment stoppen.

Deelname bestaat uit 3 delen:

1. Voorbereidende online-opdracht van 15 minuten, waarbij je gevraagd wordt een ‘mindmap’ te maken van de genoemde helpende punten.

2. Een gesprek van 30 minuten met een onafhankelijke onderzoeker over helpende aangrijpingspunten om te blijven werken.

3. Een groepsgesprek van 2 uur op donderdag 3 oktober in Nijmegen. Hoofdvraag: Wat heb je nodig om te kunnen blijven werken en wat zou je werkgever hierin kunnen betekenen?

Als dank voor je deelname, krijg je na deelname aan het groepsgesprek een cadeaubon ter waarde van 10 euro. Verder wordt er niet in de groep gedeeld welke psychische klachten je precies hebt (gehad).

Aanmelden of meer informatie? 

Suzanne van Hees en Bouwine Carlier kunnen in een telefoongesprek of via de mail alle informatie geven.

Bouwine Carlier: bouwine.carlier@han.nl (0615104296) en Suzanne van Hees: suzan-ne.vanhees@han.nl (0611742858) (ook bereikbaar via Whatsapp)

https://www.han.nl/onderzoek/werkveld/projecten/mentaal-gezonde-zaak/