Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Voor iedereen die meer grip op het leven wenst

De verkiezingen voor de Tweede Kamer komen eraan

We mogen weer kiezen voor de Tweede Kamer, op woensdag 17 maart. Op welke partij moet je nu stemmen?  En hoe moet je eigenlijk stemmen? Hieronder wat dingen die je hierbij kunnen helpen.

Verkiezingsgesprek in duidelijke taal
Op 13 februari is zijn er verschillende politieke partijen met elkaar in gesprek gegaan. En dit keer: niet met moeilijke woorden, maar gewoon in gemakkelijke taal. Je kunt het terugkijken door hierop te klikken.

Dit verkiezingsdebat doen zij op woensdag 10 maart nog een keer: ga dan op 10 maar Stem jij ook en klik daar op de link.

Lezen en filmpjes kijken
Op de site Stem jij ook kun je ook lezen en in filmpjes zien:
1. Waar de Tweede kamer over gaat
2. Waarom stemmen belangrijk is
3. Wat de politieke partijen vinden
4. Hoe je moet stemmen

Voor begeleiders
Voor voor begeleiders zijn er diverse tools ontwikkeld om mensen te ondersteunen bij het stemmen, deze zijn te vinden via: Stem jij ook » Voor professionals. Zo is er bijvoorbeeld een krant in eenvoudige taal met allerlei informatie, die op een leestafel kan worden gelegd. Mooi voor woon-, inloop- en ontmoetingsplekken. 

Zelf een workshop organiseren 
Prodemos biedt professionals een toolbox waarmee je zelf een workshop kunt organiseren. Je moet hier wel bepaalde materialen voor afdrukken, soms ook op A3-formaat. Ook vind je in de toolbox eenvoudige filmpjes (met en zonder ondertiteling/gebarentolk) met uitleg over de Tweede Kamer en waarom het belangrijk is om te gaan stemmen. De filmpjes zijn onder meer te bekijken via www.stemjijook.nl/filmpjes.