Training ´WRAP: Welness Recovery Action Plan´

Heb jij ook vaak het gevoel dat anderen beter denken te weten hoe je alles moet aanpakken? Of word je soms zo overspoeld door je klachten of andere dingen die je belemmeren, dat je er niet toe komt te doen wat je zou willen doen?
De WRAP is in feite een groot plan dat je in stappen gaat samenstellen en leert toepassen in jouw eigen leven. Jij maakt uit wat goed werkt voor jou. Je doet dat op basis van jouw ervaringen, waarvan jij hebt gemerkt dat het een goed effect heeft. Het plan is vooral gebaseerd op wat je goed doet. Je gaat jouw gereedschapskoffer vullen met alles waarvan jij weet dat het bijdraagt aan jouw welbevinden.

 

Wat?
Wrap staat voor Wellness Recovery Action Plan. De methode is ontwikkeld door de Amerikaanse Mary Ellen Copeland en een aantal mensen die worstelden met een psychische aandoening. Ze hebben hiervoor hun persoonlijke manieren en oplossingen gezocht. Inmiddels leven wereldwijd duizenden mensen met hun WRAP.  De training staat  ook open  voor mensen met een lichamelijke beperking en bestaat uit 8 bijeenkomsten.

Door wie?
Corine Strausz en Caroline Buitenhuis. Zij zijn beiden facilitator WRAP en ervaringsdeskundigen.
In de WRAP leer je op basis van vijf sleutelbegrippen actieplannen op te stellen. Corine: ‘‘De WRAP is niet therapeutisch van aard. Het is een praktisch gerichte en complete cursus. Een belangrijk uitgangspunt is dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen keuzes’.

Praktische informatie
Wanneer: de data van de eerstvolgende training zullen hier bekend worden gemaakt.
Waar: Limoslaan 10, Nijmegen
Kosten: € 20,-
Aanmelden via ondersteuning@dekentering.info of telefoon 024 - 3249975. Zie verder info op onze website: www.dekentering.info

 

-A A +A