Welkom bij Zelfregiecentrum Nijmegen - Voor iedereen die meer grip op het leven wenst

Butterfly Upcycling, een stichting voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt

In een wegwerpmaatschappij vinden nog steeds veel herbruikbare spullen hun weg naar de afvalcontainers. Stichting Butterfly Upcycling wil die spullen een nieuw leven geven door ze te upcyclen.

Daarnaast wil de stichting mensen met een kwetsbaarheid, die nu niet gezien worden, op een veilige en creatieve plek weer zelfvertrouwen en zelfredzaamheid geven. Initiatiefnemer Juul Heko Adang is ervaringsdeskundige als het gaat om toegankelijkheid op de arbeidsmarkt. Vanuit die achtergrond en drive is de stichting ontstaan.

‘Voor Stichting Butterfly Upcycling gaan het upcyclen en recyclen van materialen en onze leerling makers voorbereiden op de arbeidsmarkt hand-in-hand. Samen met het stichtingsbestuur verwezenlijkt Juul een droom; een vaardigheidscentrum oprichten in de circulaire economie. Een plek waar naar mogelijkheden gekeken wordt, zowel bij de her te gebruiken materialen als bij de deelnemers.’

Mensen krijgen een Werk Fit traject (arbeidsvaardigheden) aangeboden van maximaal 12 maanden. Gekoppeld aan een Leermeester worden hun vaardigheden vergoot en nieuwe vaardigheden aangeleerd. Binnen een creatieve omgeving ontdekken we samen wat hun talenten zijn.

Bezoek de website van Butterfly Upcycling via deze link. Doneren aan Butterfly Upcycling wordt zeer gewaardeerd, dat kan via deze link.