agenda

Kiek ons Gaon begint een project ‘Gezonde leefstijl’. Dit is voor mensen met een licht-verstandelijke beperking die zelfstandig in Nijmegen-centrum of Nijmegen-Oost wonen.

Gezonde leefstijl gaat over:
Gezonde voeding, wanneer is voeding eigenlijk gezond of ongezond?
Bewegen en sporten. Waarom zou je bewegen of sporten? Waar kan ik sporten in mijn wijk?
Ken jij je wijk of je buren? Zou je wel eens een praatje willen maken met ze? 

Jouw wensen worden doelen. Samen...

Datum: woensdag, 22 mei, 2019

Iedere woensdagavond gaan we samen koken en eten. Van pasta tot boerenkool, van erwtensoep tot uiensoep, we maken het allemaal en iedereen mag mee kiezen.
Vind je het leuk om boodschappen te doen, groentes te snijden, soep te koken, maar ben je bovenal op zoek naar wat gezelligheid? Dan is de kookgroep iets voor jou! 

Wanneer: iedere woensdag
Tijd: 16:30 - 20:00 uur
Kosten: € 3,- per keer
Meld je aan via...

Datum: donderdag, 23 mei, 2019

Zomaar even binnenlopen…
Ze zijn er steeds minder: plaatsen waar je zomaar even kunt binnenlopen voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Een plek waar je even op adem kunt komen. Bij het Zelfregiecentrum kan dat wél!
Wij bieden in het Zelfregiecentrum een ontmoetingsplek waar tijd is voor een praatje, een luisterend oor, een lach en misschien een traan. Een plek met de huiselijke sfeer van een woonkeuken.

Je bent iedere doordeweekse ochtend van 9.30 tot 12 uur van...

Datum: donderdag, 23 mei, 2019

Iedereen moet mee kunnen doen bij het Zelfregiecentrum Nijmegen. Via de Participatieraad kunnen alle deelnemers van het Zelfregiecentrum Nijmegen invloed uitoefenen. De Participatieraad geeft advies aan de directeur. De directeur geeft schriftelijk en gemotiveerd aan hoe hij met een advies omgaat. 

Als Participatieraad moeten we natuurlijk wel weten wat bezoekers belangrijk vinden. We vertegenwoordigen namelijk jouw belangen.

Waar moeten wij aandacht aan besteden?...

Datum: donderdag, 23 mei, 2019

We beginnen met eenvoudige bewegingsoefeningen. Daarna is er een meditatie, die grotendeels in stilte zal zijn. Alle oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk en als het niet lukt, kijken we hoe het wel lukt. Je kunt een eigen meditatiekussen meenemen. Er zijn ook stoelen aanwezig.
Iedereen is welkom. Je kunt ook per keer deelnemen.
Susan begeleidt de meditatie. Zij heeft ruime ervaring bij het geven van meditatie en mindfulness. Zij heeft de opleiding in Amsterdam bij het Centrum...

Datum: donderdag, 23 mei, 2019

Een veilige laagdrempelige omgeving, waar je jezelf kan zijn, andere mensen kunt ontmoeten en kunt (leren) koken!
Wat gaan we doen?
Op maandag pakken we lekker uit. We kijken van te voren wat we willen maken, doen samen boodschappen, we koken en eten samen.
Op dinsdag en donderdag maken we samen soep. Dit doen we op ons gemak onder het genot van een kop koffie of thee. Een leuke manier om elkaar te ontmoeten!
Wil je alleen mee-eten? Of een maaltijd mee naar huis nemen?...

Datum: donderdag, 23 mei, 2019

Eens in de maand op donderdag is er een pannenkoek café. Lekker en betaalbaar.
Wanneer: laatste donderdagmiddag in de maand van 17.00 -19.00 uur.
Data: donderdag 23 mei (ipv 30 mei) 27 juni en 29 juli.

Datum: donderdag, 23 mei, 2019

Kunstproject van Iriszorg

Wanneer: opening expositie op donderdag 23 mei van 14.00 uur tot 18.30 uur
Waar: Zelfregiecentrum Nijmegen, Sint Jorisstraat 72, Nijmegen
Informatie: Wil Wijnands, tel. 06 - 31048803

Datum: vrijdag, 24 mei, 2019

Iedereen is van harte welkom op de Bruisende Vrijdag!
Het is altijd gezellig en wordt druk bezocht. 's Ochtends kun je je uitleven in het creatief atelier. Je bent ook welkom bij het theater. Daarna is er een verzorgde lunch. Vanaf 13.30 uur gaan we samen muziek maken. Je hoeft geen muzikale aanleg te hebben: iedereen kan meedoen!
Elke vrijdag vanaf 11.00 uur.
Je kunt per keer meedoen.
Deelname is gratis.

 ...

Datum: dinsdag, 28 mei, 2019

Op de activiteiteninloop kun je zonder afspraak binnenlopen. In de oneven weken worden er activiteiten georganiseerd.
Wanneer: elke dinsdagavond van 19.00 – 21.30 uur.
                                                         

Datum: woensdag, 29 mei, 2019

Eens in de twee weken op woensdagavond is er de jongerengroep. Dit is een groep jonge mensen die samen leuke dingen doen. De groep staat voor gezelligheid, dingen ondernemen, elkaar helpen, sociaal contact en respect.

Wanneer: om de week op woensdagavond
Data: 29 mei, 12 & 26 juni
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Ben je geïnteresseerd in de jongerengroep, of wil je meer informatie? Mail dan naar ontmoeten@zrcn....

Datum: woensdag, 29 mei, 2019

Dru Yoga staat in de eeuwenoude yogatraditie. Het gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling. Dru Yoga is goed voor de rust in lichaam en geest, bevordert de innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve levenshouding.

Wat gaan we doen?
Iedere les bestaat uit drie onderdelen:
• Het ‘voorafje’ is een activatie: oefeningen om je lichaam wakker te maken en spieren op te warmen en voor te bereiden op de houdingen of...

Datum: donderdag, 30 mei, 2019

Programma
Om 9.00 uur ontbijt bij het Zelfregiecentrum.
Om 10.00 uur vertrek per openbaar vervoer (trein) naar vestingstad Ravenstein.
Van daaruit maken we een ns-wandeling. Tijdens de wandeling (ongeveer 3 uur met pauzes) hebben we een picknick met vers gebakken pannenkoeken.
Wandel mee in dit landelijke gebied over smalle weggetjes en groene graspaden. De route voert door de uiterwaarden van de Maas en langs slaperige, oude dijkdorpjes.
´s Middags...

Datum: maandag, 3 juni, 2019

Ben je op zoek naar een plek van stilte, inspiratie, troost, samenzijn, hoop en het gevoel van verbondenheid? Ben je de weg naar de kerk, moskee, synagoge of andere spirituele plaats kwijt geraakt? Of zijn zij jou kwijt geraakt? Dan is de Pleisterplaats voor de Ziel misschien iets voor jou.

De maandelijkse Pleisterplaatsbijeenkomst biedt je de mogelijkheid om in een sfeer van veiligheid en geborgenheid met de aanwezigen opnieuw betekenis te geven aan wat je mist of wat je bezighoudt....

Datum: vrijdag, 7 juni, 2019

Wat heb je altijd al willen doen?
Tijdens de Nijmeegse Prokkel loop jij mee op een werkplek die jij leuk vindt. Vertel het ons! Wij proberen jouw wens in vervulling te laten gaan. De prokkel heeft als doel mensen met en zonder (licht) verstandelijke beperking met elkaar in contact te brengen. Zie: www.prokkel.nl
De landelijke prokkelweek is van 3 tot en met 8 juni 2019.

Heb...

Datum: vrijdag, 7 juni, 2019

Wat heb je altijd al willen doen?
Tijdens de Nijmeegse Prokkel loop je mee op een werkplek, die jij leuk vindt. Vertel het ons! Wij proberen jouw wens in vervulling te laten gaan.

De prokkel heeft als doel mensen met en zonder (licht) verstandelijke beperking met elkaar in contact te brengen. Zie: www.prokkel.nl
De landelijke prokkelweek is van 3 tot en met 8 juni 2019.

Heb jij er zin in? Neem contact op met Jaheed of Rob. Ook als...

Datum: dinsdag, 11 juni, 2019

De eerste indruk maak je maar één keer!
Deze training is voor iedereen die stil wil staan bij hoe je jezelf presenteert. De training wordt gaandeweg samengesteld, afhankelijk van jouw vragen en behoeften.

Wat gaan we doen?
We gaan een ontdekkingsreis maken, waarin de volgende punten aan bod komen:
Hoe wil je overkomen op anderen?
Hoe kom je over?

...
Datum: dinsdag, 11 juni, 2019

Heb jij een visuele beperking? Wil je anderen met een visuele beperking ontmoeten en je ervaringen delen? Dan is de groep Eye-Contact misschien iets voor jou!

Wat?
We komen iedere tweede dinsdag van de maand, van 14.00 - 16.00 uur bij elkaar. Onder het genot van een kopje koffie of thee gaan we met elkaar in gesprek. Sinds kort gaan we ook op pad met onze chauffeur naar bijvoorbeeld een kerstmarkt of lammetjes knuffelen bij de Schaapskudde in Rheden.

...

Datum: donderdag, 13 juni, 2019

Tijdens de training ‘Zelfregie: sterker worden in je eigen keuzes maken’ onderzoek je wat zelfregie voor jou betekent. En: wat heb jij hiervoor nodig? 

Wat?
Dit is een training op maat. Je ontdekt of versterkt jouw kwaliteiten en bekijkt hoe je om kunt gaan met wat jij moeilijk vindt. Stapje voor stapje werk je aan je persoonlijke leerdoel.
Dit alles leidt tot een persoonlijk plan, waarin jij je kwaliteiten kunt versterken en je behoeften kunt formuleren:...

Datum: donderdag, 20 juni, 2019

Samen film kijken en daarna samen eten. We beginnen om 16.30 uur met de film. De maaltijd is om 18.00 uur. Graag opgeven i.v.m. boodschappen.
Wanneer: derde donderdag van de maand van 16.30 – 19.30 uur.
Kosten: maaltijd € 3,- en film gratis erbij. 

Datum: dinsdag, 3 september, 2019
Vind je het lastig om een praatje te maken met andere mensen?
Voel je je rot als iemand je vertelt dat je iets niet goed doet?
...
-A A +A