agenda

Kiek ons Gaon begint een project ‘Gezonde leefstijl’. Dit is voor mensen met een licht-verstandelijke beperking die zelfstandig in Nijmegen-centrum of Nijmegen-Oost wonen.

Gezonde leefstijl gaat over:
Gezonde voeding, wanneer is voeding eigenlijk gezond of ongezond?
Bewegen en sporten. Waarom zou je bewegen of sporten? Waar kan ik sporten in mijn wijk?
Ken jij je wijk of je buren? Zou je wel eens een praatje willen maken met ze? 

Jouw wensen worden doelen. Samen...

Datum: donderdag, 14 maart, 2019

Heb je altijd al eens theater willen spelen en in een rol willen kruipen die je leuk vindt?
In deze cursus en het maken van een theaterproductie verken je je eigen spelkunst. Je leert samen te spelen en verkent je grenzen.
In de cursus komen aan de orde: improviseren, stemgebruik, bewegen op muziek, speelrol bedenken, ontspanningsoefeningen.
Je kiest je eigen rol en het typetje dat je uit wilt gaan beelden. Hoe groot of klein die ook wordt: alles is goed. Het belangrijkste is...

Datum: donderdag, 14 maart, 2019

Je bent welkom om 17.00 uur. We spelen eerst een spel of quiz over Griekenland. Om 18.00 uur gaan we eten. Het wordt zéker lekker. Na het eten gaan we nog even door met het thema.

Informatie
Kosten: € 4,- voor de maaltijd en het programma.
Aanmelden: bel 024 - 7511120 (receptie ZRCN) of 06 - 36369393
Adres: St. Jorisstraat 72, Nijmegen

Datum: vrijdag, 15 maart, 2019

Zomaar even binnenlopen…
Ze zijn er steeds minder: plaatsen waar je zomaar even kunt binnenlopen voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Een plek waar je even op adem kunt komen. Bij het Zelfregiecentrum kan dat wél!
Wij bieden in het Zelfregiecentrum een ontmoetingsplek waar tijd is voor een praatje, een luisterend oor, een lach en misschien een traan. Een plek met de huiselijke sfeer van een woonkeuken.

Je bent iedere doordeweekse ochtend van 9.30 tot 12 uur van...

Datum: vrijdag, 15 maart, 2019

Iedereen is van harte welkom op de Bruisende Vrijdag!
Het is altijd gezellig en wordt druk bezocht. 's Ochtends kun je je uitleven in het creatief atelier. Je bent ook welkom bij het theater. Daarna is er een verzorgde lunch. Vanaf 13.30 uur gaan we samen muziek maken. Je hoeft geen muzikale aanleg te hebben: iedereen kan meedoen!
Elke vrijdag vanaf 11.00 uur.
Je kunt per keer meedoen.
Deelname is gratis.

 ...

Datum: maandag, 18 maart, 2019

Een veilige laagdrempelige omgeving, waar je jezelf kan zijn, andere mensen kunt ontmoeten en kunt (leren) koken!
Wat gaan we doen?
Op maandag pakken we lekker uit. We kijken van te voren wat we willen maken, doen samen boodschappen, we koken en eten samen.
Op dinsdag en donderdag maken we samen soep. Dit doen we op ons gemak onder het genot van een kop koffie of thee. Een leuke manier om elkaar te ontmoeten!
Wil je alleen mee-eten? Of een maaltijd mee naar huis nemen?...

Datum: dinsdag, 19 maart, 2019

Tijdens de inloop op dinsdagochtend gaan we gezellig aan de slag om leuke vogelhuisjes te maken van kartonnen pakken.
Je hoeft je niet op te geven: kom gewoon binnen lopen! Het is handig om iets van een melkpak mee te nemen maar we proberen er wat te verzamelen.

Informatie:
Wanneer: dinsdag 19 en 26 maart.
Tijd: van 10:00 - 12:00 uur.
Kosten: geen.

 

Datum: dinsdag, 19 maart, 2019

Op de activiteiteninloop kun je zonder afspraak binnenlopen. In de oneven weken worden er activiteiten georganiseerd.
Wanneer: elke dinsdagavond van 19.00 – 21.30 uur.
                                                         

Datum: woensdag, 20 maart, 2019

Iedere woensdagavond gaan we samen koken en eten. Van pasta tot boerenkool, van erwtensoep tot uiensoep, we maken het allemaal en iedereen mag mee kiezen.
Vind je het leuk om boodschappen te doen, groentes te snijden, soep te koken, maar ben je bovenal op zoek naar wat gezelligheid? Dan is de kookgroep iets voor jou! 

Wanneer: iedere woensdag
Tijd: 16:30 - 20:00 uur
Kosten: € 3,- per keer
Meld je aan via...

Datum: woensdag, 20 maart, 2019

Eens in de twee weken op woensdagavond is er de jongerengroep. Dit is een groep jonge mensen die samen leuke dingen doen. De groep staat voor gezelligheid, dingen ondernemen, elkaar helpen, sociaal contact en respect.

Wanneer: om de week op woensdagavond
Data: 20 maart, 3 en 17 april, vakantie 1 mei, 15 en 29 mei, 12 en 26 juni
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Ben je geïnteresseerd in de jongerengroep, of wil je meer informatie? Mail dan naar...

Datum: woensdag, 20 maart, 2019
 
Thijs en Rob hebben een fietstocht van ongeveer 2 uur uitgezet. Je fietst plus minus 20 kilometer. 
Woensdag 20 maart maken we de lus Groesbeek.
Start: om 13.00 uur vanaf het Zelfregiecentrum Nijmegen, St. Jorisstraat 72.
...
Datum: woensdag, 20 maart, 2019

Dru Yoga staat in de eeuwenoude yogatraditie. Het gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling. Dru Yoga is goed voor de rust in lichaam en geest, bevordert de innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve levenshouding.

Wat gaan we doen?
Iedere les bestaat uit drie onderdelen:
• Het ‘voorafje’ is een activatie: oefeningen om je lichaam wakker te maken en spieren op te warmen en voor te bereiden op de houdingen of...

Datum: donderdag, 21 maart, 2019

We beginnen met eenvoudige bewegingsoefeningen. Daarna is er een meditatie, die grotendeels in stilte zal zijn. Alle oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk en als het niet lukt, kijken we hoe het wel lukt. Je kunt een eigen meditatiekussen meenemen. Er zijn ook stoelen aanwezig.
Iedereen is welkom. Je kunt ook per keer deelnemen.
Susan begeleidt de meditatie. Zij heeft ruime ervaring bij het geven van meditatie en mindfulness. Zij heeft de opleiding in Amsterdam bij het Centrum...

Datum: donderdag, 21 maart, 2019

Samen film kijken en daarna samen eten. We beginnen om 16.30 uur met de film. De maaltijd is om 18.00 uur. Graag opgeven i.v.m. boodschappen.
Kosten: maaltijd € 3,- en film gratis erbij. 

Wanneer: derde donderdag van de maand van 16.30 – 19.30 uur. 
Data: donderdag 21 maart, 18 april, 16 mei en 20 juni 2019.

Datum: zaterdag, 23 maart, 2019

Twee weken geleden hebben we een wandeling in Nijmegen gemaakt. Op zaterdag 23 maart gaan we in de polder rondom het dorp Ooij lopen. Hopelijk is het goed weer. Meestal is het met de wandeling van "Kiek ons Gaon" droog. Dat is dus dubbel genieten in dit rivierlandschap.
Laat je even weten of je erbij bent? De training is rolstoeltoegankelijk.
Je kunt je aanmelden...

Datum: donderdag, 28 maart, 2019

Eens in de maand op donderdag is er een pannenkoek café. Lekkere en betaalbaar.
Wanneer: laatste donderdagmiddag in de maand van 17.00 -19.00 uur.
Data: donderdag 28 maart, 25 april, 23 mei (ipv 30 mei) 27 juni en 29 juli 2019.

Datum: maandag, 1 april, 2019

Ben je op zoek naar een plek van stilte, inspiratie, troost, samenzijn, hoop en het gevoel van verbondenheid? Ben je de weg naar de kerk, moskee, synagoge of andere spirituele plaats kwijt geraakt? Of zijn zij jou kwijt geraakt? Dan is de Pleisterplaats voor de Ziel misschien iets voor jou.

De maandelijkse Pleisterplaatsbijeenkomst biedt je de mogelijkheid om in een sfeer van veiligheid en geborgenheid met de aanwezigen opnieuw betekenis te geven aan wat je mist of wat je bezighoudt....

Datum: dinsdag, 2 april, 2019

De WRAP (Wellness Recovery Action Plan) helpt je om de regie over je leven op te pakken. De basis van WRAP is de gereedschapskoffer voor een goed gevoel. Je beschrijft wat je nodig hebt om je goed te voelen. Dat kan over alle facetten van je dagelijks leven gaan. Vervolgens werk je in zes stappen uit wat je zelf kunt inzetten om dat te bereiken en om te voorkomen dat je uit balans raakt.

In acht bijeenkomsten van 2,5 uur maken de deelnemers samen met twee ervaringsdeskundigen - die...

Datum: dinsdag, 9 april, 2019

Heb jij een visuele beperking? Wil je anderen met een visuele beperking ontmoeten en je ervaringen delen? Dan is de groep Eye-contact misschien iets voor jou!

Wat?
In deze lotgenotengroep wisselen we ervaringen uit over het leven met een visuele handicap. Wat kom je zoal tegen? Moeilijke dingen? Of juist hele grappige? Welke oplossingen heb jij gevonden?
Hoe?
We komen iedere tweede dinsdag van de maand, van...

Datum: dinsdag, 16 april, 2019

Vorig jaar op 11 oktober vond een Bindingsdag plaats waar cliëntenraden uit de regio Nijmegen elkaar ontmoet hebben. Zij hebben uitgewisseld wat voor cliënten van belang is bij alle veranderingen op het vlak van Zorg en Welzijn. Deze dag was een groot succes. Er is afgesproken om in het voorjaar weer bijeen te komen en dan ook politici uit de stad en regio uit te nodigen.
De volgende bijeenkomst wordt een Bindingsavond, georganiseerd door cliënten en politici gezamenlijk. Cliëntenraden...

Datum: dinsdag, 7 mei, 2019

De eerste indruk maak je maar één keer!
Deze training is voor iedereen die stil wil staan bij hoe je jezelf presenteert. De training wordt gaandeweg samengesteld, afhankelijk van jouw vragen en behoeften.

Wat gaan we doen?
We gaan een ontdekkingsreis maken, waarin de volgende punten aan bod komen:
Hoe wil je overkomen op anderen?
Hoe kom je over?

...
Datum: donderdag, 9 mei, 2019

Tijdens de training ‘Zelfregie: sterker worden in je eigen keuzes maken’ onderzoek je wat zelfregie voor jou betekent. En: wat heb jij hiervoor nodig? 

Wat?
Dit is een training op maat. Je ontdekt of versterkt jouw kwaliteiten en bekijkt hoe je om kunt gaan met wat jij moeilijk vindt. Stapje voor stapje werk je aan je persoonlijke leerdoel.
Dit alles leidt tot een persoonlijk plan, waarin jij je kwaliteiten kunt versterken en je behoeften kunt formuleren: kortom je neemt...

-A A +A