agenda

We geven twee vormen meditatie op het Zelfregiecentrum Nijmegen.

Geleide meditatie

We beginnen met eenvoudige bewegingsoefeningen.  Daarna is er een meditatie, deels in stilte, deels begeleid. Iedereen is welkom: lukt een oefening niet, dan kijken we hoe het wel lukt. Je kunt een eigen meditatiekussen meenemen. Er zijn ook stoelen aanwezig.

...

Op de activiteiteninloop kun je zonder afspraak binnenlopen. In de oneven weken worden er activiteiten georganiseerd.

Wanneer: dinsdagavond van 19.00 – 21.30 uur.
                                                         

Datum: dinsdag, 3 december, 2019

Iedere doordeweekse ochtend ben je van harte welkom tijdens de open inloop van 9.30 tot 12.00 uur. Een plek met de huiselijke sfeer van een woonkeuken. Er is een gastheer of gastvrouw aanwezig die je welkom heet, er ligt een verse krant klaar, en op maandag, dinsdag en vrijdag is er soep. Je kunt bij ons binnenlopen voor een kop koffie of thee, of deelnemen aan een lunch.

Er zijn ook geregeld activiteiten zoals cupcakes maken, mandala’s tekenen, of een spelletje doen. Het is een fijne...

Datum: donderdag, 5 december, 2019

We beginnen met eenvoudige bewegingsoefeningen. Daarna is er een meditatie, die deels in stilte zal zijn. Alle oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk en als het niet lukt, kijken we hoe het wel lukt. Je kunt een eigen meditatiekussen meenemen. Er zijn ook stoelen aanwezig.
Iedereen is welkom. Je kunt ook per keer deelnemen.
Susan gaat de aanwezigen de meeste tijd begeleiden met de meditatie. Zij heeft ruime ervaring bij het geven van meditatie en mindfulness. Zij heeft de...

Datum: donderdag, 5 december, 2019

De activiteitensoos wordt iedere donderdagmiddag georganiseerd. Naast gezellig een kopje thee of koffie drinken met begeleiders en deelnemers worden er verschillende activiteiten gedaan. Zo worden er spellen gespeeld, bakken we koekjes of iets anders lekkers, kijken we een film en knutselen we verschillende dingen. Ben je op donderdagmiddag vrij en heb je zin om iets leuks samen met anderen te doen? Dan is de activiteitensoos echt iets voor jou!

...
Datum: vrijdag, 6 december, 2019

Iedereen is van harte welkom op de Bruisende Vrijdag! Het is altijd gezellig en wordt druk bezocht. 's Ochtends kun je je van 10.30 uur tot 12 uur uitleven in het creatief atelier, of in dezelfde tijd meedoen aan Drama. Daarna is er een verzorgde lunch. Van 13.00 uur tot 14.30 uur gaan we samen muziek maken. Je hoeft geen muzikale aanleg te hebben: iedereen kan meedoen!

Je kunt per keer meedoen en deelname is gratis.

Datum: woensdag, 11 december, 2019

Eens in de twee weken op woensdagavond is er de jongerengroep. Dit is een groep jonge mensen die samen leuke dingen doen. De groep staat voor gezelligheid, dingen ondernemen, elkaar helpen, sociaal contact en respect.

Wanneer: om de week op woensdagavond
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Ben je geïnteresseerd in de jongerengroep, of wil je meer informatie? Mail dan naar ontmoeten@zrcn.nl of bel naar 06-36369393

Datum: vrijdag, 13 december, 2019

Lekker eten, bijzondere mensen ontmoeten... dat is 'Eet mee op het ZRC'. Elke twee weken op vrijdag is het lekker eten geblazen bij het Zelfregiecentrum Nijmegen! De maaltijd wordt altijd halal bereid en verzorgd i.s.m. Thuisafgehaald. Ben jij ook van de partij?

Tijdstip: 17.45 uur inloop, 18.00 uur maaltijd
Kosten: € 4,-

Datum: zaterdag, 14 december, 2019

Eens in de twee weken op zaterdagochtend kun je een wandeling maken. Het is leuk, ontspannend, en je wordt er fit van! We wandelen ongeveer 2 uur. de afstand is ongeveer 7 kilometer. Na afloop drinken we nog iets.

Wanneer: zaterdagochtend in de even weken. We verzamelen om 9.30 uur en lopen tot 11.30 uur.

Vraag gerust het wandelschema aan!

Datum: donderdag, 19 december, 2019

Eens in de maand is er een filmcafé, waarin we samen film kijken en daarna een maaltijd eten. De film begint om 16.30 uur. Na de film staat de maaltijd te dampen.

Kosten voor film en maaltijd: 3 euro.

We komen elke derde donderdag van de maand bij elkaar van 16.30 tot 19.30 uur.
De eerstvolgende keer is donderdag 24 oktober (i.v.m. de herfstvakantie)

Overige bijeenkomst: 19 december 2019

Datum: vrijdag, 20 december, 2019

Kom elkaar tegen op Ontmoeting met kerst op vrijdag 20 december!

Kerst met elkaar. Niet zo vanzelfsprekend als het altijd lijkt. Het Zelfregiecentrum wil een kerstmarkt organiseren. Dit is voor eenieder die er ZIN in heeft. 

Je laten verwennen met een hapje en drankje. Verder hopen we dat sommigen een bijdrage kunnen geven aan het programma. Denk aan een gedicht of lied dat betekenis geeft aan deze decembermaand. Wellicht wil je een kerstgedachte of verhaal met ons delen. We...

Datum: donderdag, 26 december, 2019

Eens in de maand op donderdag is er een pannenkoekafé. Lekker en betaalbaar!

Wanneer: de laatste donderdagmiddag in de maand van 17.00 -19.00 uur

 

Datum: dinsdag, 14 januari, 2020
...
Datum: dinsdag, 4 februari, 2020

Tijdens de training ‘Zelfregie: sterker worden in je eigen keuzes maken’ onderzoek je wat zelfregie voor jou betekent. En: wat heb jij hiervoor nodig? 

Wat?
Dit is een training op maat. Je ontdekt of versterkt jouw kwaliteiten en bekijkt hoe je om kunt gaan met wat jij moeilijk vindt. Stapje voor stapje werk je aan je persoonlijke leerdoel.
Dit alles leidt tot een persoonlijk plan, waarin jij je...

Datum: woensdag, 5 februari, 2020

Deze training is voor iedereen die stil wil staan bij hoe je jezelf presenteert.
Jezelf presenteren is ook: laten zien wie je bent! Jouw leervraag staat centraal. In deze training kun je oefenen en ervaren.
Er komen verschillende punten van jezelf presenteren aan bod.

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten. De thema’s zijn: 
1. Contact maken: in deze bijeenkomst staat kennismaken en...

-A A +A

Een wijze vrouw die ervaren was
om stil te staan bij het drukke leven van alledag werd gevraagd:
"Hoe kan jij zo rustig en tevreden zijn?"

Zij antwoordde:
Als ik zit, dan zit ik. 
Als ik sta, dan sta ik.
Als ik loop, dan loop ik.
Als ik kook, dan kook ik.
Als ik eet, dan eet ik.
Als ik spreek, dan spreek ik……”