113 Zelfmoordpreventie

Crisislijn
Als je aan zelfmoord denkt, kun je daar met onze deskundige vrijwilligers over praten via de telefoon of chat. Anoniem en vertrouwelijk. Het kan helpen om je gedachten te delen en je gepieker even te onderbreken. Je hoeft slechts je (zelfverzonnen) naam op te geven. Verder vragen we geen informatie van je.

Bel direct
Je kunt ons dag en nacht bellen op 0900-0113. Je gesprek is anoniem en vertrouwelijk.

Omdat de telefoon erg drukbezet is, proberen we per gesprek een maximum van een half uur aan te houden. Je betaalt een starttik van 4,5 cent, daarna betaal je 5 cent per minuut plus je normale belkosten.
Let op dat sommige providers veel geld vragen voor het bellen naar 0900-nummers!

Chat direct
Typ je liever dan dat je belt? Of past chatten gewoon beter bij je? Neem dan contact met ons op via de chat (rode chatbutton rechts bovenaan de website). Meld je anoniem aan en chat vertrouwelijk met één van onze vrijwilligers.
De chat is (onder voorbehoud van voldoende vrijwilligers) 24/7 bereikbaar.

Bereikbaarheid ‘s nachts
Een gesprek met  een van onze medewerkers zal er ’s nachts doorgaans wat anders uit zien dan overdag. ’s Nachts streven we ernaar de gesprekken kort te houden. Reden hiervoor is dat de nacht niet het ideale moment is om dingen uitgebreid te bespreken. ’s Nachts zal de focus van het gesprek vooral liggen op manieren om de nacht goed door te komen.

Maak je je zorgen om iemand?
Heb je iemand in je omgeving waar je je zorgen om maakt en wil je daar met ons over praten? Aarzel niet en neem contact met ons op. Lees hier wat 113 voor je kan doen.

Meer weten?
https://www.113.nl/

-A A +A