NIM Maatschappelijk werk

Mensen die het (even) niet redden bij: kinderen en opvoeden; geld en schulden; relaties en scheiden; wonen, en bij allerlei andere vragen en problemen.

Op de site van NIM kunt u informatie vinden over verschillende situaties waarbij het prettig kan zijn om wat ondersteuning te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over: formulieren/regelingen; opkomen voor jezelf; (psychische) gezondheid; seksualiteit en transgenders; werk(loosheid); verlies van een dierbare; eenzaamheid; cultuur; dementie, kindermishandeling en huiselijk geweld.

Werkwijze

De werkwijze van de maatschappelijk werkers van NIM is oplossingsgericht. Dit betekent dat de focus ligt op de eigen kracht en mogelijkheden van de cliënt. De professional ondersteunt bij het gebruik maken daarvan, met als doel haalbare oplossingen die de cliënt door de begeleiding zelf ontdekt en creëert. De nadruk ligt niet op een uitgebreide probleemanalyse, maar op een toekomstgerichte oplossing.

Veel mensen redden het prima op eigen kracht. Mensen die het (even) niet redden, kunnen kosteloos bij NIM terecht voor hulp, informatie of advies. Met of zonder verwijzing helpt NIM mensen weer op de rit. De hulp die NIM biedt kan bestaan uit één of meerdere gesprekken met een maatschappelijk werker, maar kan ook deelname zijn aan een (gespreks)groep. De ervaring leert dat deelname aan een gespreksgroep vaak helpt om te leren omgaan met problemen en om tot oplossingen te komen.

Activiteiten

NIM organiseert verschillende trainingen en gespreksgroepen. Bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren rond sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, gescheiden ouders. Voor volwassenen rond sociale vaardigheden, verder na gebroken relatie, opvoeden van kinderen/omgaan met pubers, rouwverwerking, uitkomen met je geld, huiselijk geweld. Dit gebeurt in groepen onder professionele begeleiding van een maatschappelijk werker.

In een training of cursus kunt u mensen ontmoeten die met dezelfde dingen zitten als u, hetzelfde hebben meegemaakt of hetzelfde probleem hebben. Daardoor kunt u uw ervaringen en gedachten met mensen delen die u begrijpen, en u kunt van elkaar leren. U voelt zich dan ook minder alleen staan met uw vragen of probleem.

Mocht er sprake zijn van een wachtlijst, dan is er ook de gespreksgroep ‘Stap vooruit’; deze groep staat voor een eerste stap in het proces om uw problemen aan te pakken.

Werkgebied

De gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Ubbergen, West Maas en Waal, Wijchen

Contact

Per telefoon of mail:  024 32 32 751 (ma-vr  9-17 uur), info@nim.nl.  Op sommige locaties worden regelmatig open spreekuren gehouden. Hier kunt u zonder afspraak binnenlopen, zie nim.nl.

Meer weten?

www.nim.nl

-A A +A