Inloop en activiteiten

Doelstelling

De regie op het eigen leven, inclusief het zorgproces, kunnen hervatten.

Doelgroep

Jongeren en ouderen met eenvoudige stoornissen tot meer complexe (psychische en/of verslavings-) problematiek, en mensen uit hun omgeving.

Werkwijze

Ixta Noa is een landelijke zorgorganisatie die uitsluitend met ervaringsdeskundigen laagdrempelige hulp biedt. Zij bieden mensen (cliënten en vrijwilligers) herkenning, erkenning, ondersteuning en begeleiding, zodat zij de regie op hun eigen leven kunnen hervatten. Dat doen ze vanuit de inzet van eigen ervaring binnen, rondom of buiten het behandelproces om. Ze zijn zonder indicatie direct bereikbaar (zowel fysiek als online) en werken aan eigen regie in het zorgproces.

Inloop

In Nijmegen heeft Ixta Noa dagelijks een inloop in ‘Het Praktijkhuis’, ook op zaterdag.
Hier kun je jezelf zijn, studeren, tekenen, mensen ontmoeten. Er is altijd een ervaringsdeskundige medewerker aanwezig waar je vragen aan kunt stellen, of steun van kunt ontvangen. Er is een aparte computerhoek, een hoek waar je folders kunt lezen, en een bank waar je kunt kletsen met lotgenoten. Wees je wel bewust dat je geregistreerd wordt als je gebruik maakt van de inloop. Ook worden er doelen gesteld om je verder te helpen, en vinden er evaluaties plaats.

Er is ook een avondinloop tot 21.30 uur, vooral bedoeld voor mensen die overdag bezig zijn. Je kunt ervaringen uitwisselen of meedoen met een activiteit.

Elke doordeweekse dag wordt er tussen 12.30 en 13.30 geluncht. Tijdens dit uur kan geoefend worden met diverse thema’s, zoals het aangaan van sociaal contact, eten in het bijzijn van anderen en het experimenteren met de hoeveelheid eten.

Activiteiten

In ‘Het Praktijkhuis’ wordt van alles georganiseerd. Bijvoorbeeld creatieve middagen, zoals samen schilderen, knutselen en het spelen van gezelschapsspellen. Als jezelf ideeën hebt voor een activiteit, zijn deze van harte welkom.

Contact

Ixta Noa, Oranjesingel 32, 6511 NV Nijmegen, tel.: 024 - 382 22 90, info@ixtanoa.nl

Meer weten?

www.ixtanoa.nl

-A A +A